Политика за Поверителност

Политика за Поверителност

Тази политика за поверителност е направена съгласноизкуство. 13 от Законодателен декрет от 30 юни 2003 г., n. 196 ("Кодекс относно защитата на личните данни"). Консултацията и използването на този сайт (оттук нататък „сайт“ или „блог“) само по себе си не включва обработка на лични данни на потребители (по-долу „Потребителите“) или само обработката на лични данни анонимно, по начини, които не позволяват тяхната идентификация. Предоставените от Потребителите лични данни ще бъдат обработвани в съответствие с принципите на защита на личните данни установени от Кодекса относно защитата на личните данни и други действащи разпоредби по въпроса. Предоставянето на данни е по избор; ако обаче не се предоставят данните, ще се предотврати възможността за използване на услугите за бюлетини, предоставяни от блога (или други услуги, които използват такива данни).

Цел на лечението

Лични данни, събрани чрез регистрация в услугите, предлагани от този сайт (като пример и не само абонамент за бюлетин, искания за статии, покани за събития, искания за информация в блога или искания за контакт) и / или чрез вмъкването на коментари към статиите, публикувани в него, се обработва, за да се позволи използването на услугите, предоставяни от Блога и запазени за регистрирани потребители. Всяка обработка за статистически цели се извършва изключително върху анонимни данни. С изключение на случаите, разрешени от закона или предвидени в настоящата декларация за поверителност, личните данни няма да бъдат разкривани или разкривани без съгласието на потребителя.

Личните данни се обработват и съхраняват в Италия и ще бъдат достъпни само за Администратора на данни, с изключение на достъпа до всички консултанти, официално определени като обработващи данни или лица, отговарящи за обработката.

Право на достъп до лични данни и други права съгласно чл. 7 от Законодателен декрет 196/2003 („Кодекс за поверителност“)

Потребителят може по всяко време да упражнява правата, посочени в чл. 7 от Кодекса за поверителност, включително правото да се получи потвърждение за съществуването или по друг начин на данните по всяко време, да се знае тяхното съдържание и произход, да се провери тяхната точност или да се поиска тяхното актуализиране, интегриране, корекция или анулиране за нарушение на закона, чрез писмено съобщение, което се изпраща на: [имейл защитен].

Промени в политиката за поверителност

Администраторът на данни си запазва правото да прави промени в тази политика за поверителност. Потребителят се съгласява да бъде обвързан с такива бъдещи ревизии и поради това се задължава периодично да посещава тази страница, за да бъде информиран за всякакви промени. Връзка (връзка) към нашата Политика за бисквитките е налична в долната част на всяка страница на този уебсайт.

Какво е бисквитка?

„Бисквитките“ са части от информация, която уебсайтът поставя на вашето навигационно устройство, когато посещавате страница. Те могат да включват предаване на информация между уебсайта и вашето устройство, както и между последния и други сайтове, които работят от наше име или насаме, в съответствие с разпоредбите на съответната Политика за поверителност. Можем да използваме бисквитки, за да съберем информацията, която събираме за вас. Можете да решите да получавате предупреждение при всяко изпращане на бисквитка или да деактивирате всички бисквитки, като промените настройките на браузъра си. Като деактивирате бисквитките, обаче, някои от нашите услуги може да не работят правилно и няма да имате достъп до много функции, предназначени да оптимизират вашето сърфиране в сайта. За повече информация относно управлението или деактивирането на бисквитките на браузъра вижте последния раздел на тази Политика за бисквитки.

Ние използваме различни видове бисквитки с различни функции, изброени по-долу.

ЗАБЕЛЕЖКА: потребителят може по всяко време да изтрие всички (или част от) бисквитките от своя браузър, използвайки съответните функции на браузъра(вижте раздел 6 по-долу)


1. Строго необходими бисквитки

Тези бисквитки са от съществено значение, за да можете да сърфирате в уебсайта и да използвате някои функции. Без строго необходими бисквитки, онлайн услугите, които сте заявили, като виртуална количка за пазаруване или издаване на фактура за потвърждаване на покупка, не могат да бъдат предоставени. Не е необходимо да се дава съгласие за строго необходими бисквитки, тъй като те са от съществено значение за осигуряване на необходимите услуги.


2. Технически бисквитки

Възможно е ние (или доставчиците на услуги, действащи от наше име) да поставим бисквитки за изпълнение на вашето навигационно устройство. Информацията, събрана чрез бисквитки за изпълнение, се използва изключително от нас или в наш интерес.

Бисквитките за ефективност събират анонимна информация, свързана с това как потребителите използват уебсайта и различните му функции. Например нашите бисквитки за ефективност събират информация за страниците на сайта, който посещавате най-често и нашите реклами, които се появяват на други уебсайтове, с които взаимодействате, както и проверка дали отваряте и четете съобщенията, които ви изпращаме и дали получавате съобщения за грешка. Събраната информация може да се използва за персонализиране на вашето онлайн изживяване чрез показване на конкретно съдържание. Бисквитките за ефективност също се използват за ограничаване на броя показвания на една и съща реклама. Нашите бисквитки за ефективност не събират информация от личен характер.


3. Бисквитки за функционалност

Възможно е ние (или доставчиците на услуги, работещи от наше име) да вмъкнем функционални бисквитки на вашето навигационно устройство. Ние не споделяме информация, събрана чрез функционални бисквитки с нашите рекламодатели или трети страни.

Тези бисквитки се използват за съхраняване на изборите, които правите (например вашите езикови предпочитания, държава или други онлайн настройки) и за предоставяне на персонализирани или оптимизирани функции, които сте избрали. Бисквитките за функционалност могат да се използват за предлагане на онлайн услуги или за предотвратяване на предлагането на услуги, които сте отказвали в миналото. В някои случаи можем да упълномощим рекламодатели или трети страни да ви предоставят съдържание и други онлайн преживявания чрез този уебсайт. В този случай въпросната трета страна може да постави свои собствени функционални бисквитки на вашето устройство и да ги използва по подобен на нас начин, с цел да ви предоставим персонализирани функции и да оптимизирате вашето потребителско изживяване. Избирайки персонализирани опции и настройки или оптимизирани функции, вие упълномощавате използването от нас (и трети страни) на функционалните бисквитки, необходими, за да ви предложат такова изживяване. Чрез изтриване на бисквитки за функционалност, избраните предпочитания или настройки няма да се съхраняват за бъдещи посещения.


4. Профилиране на бисквитки (промоционални или насочени)

Целенасочена реклама, управлявана от трети страни

Целеви рекламни бисквитки, управлявани от трети страни, могат да се съхраняват на устройството на потребителя от трети страни рекламодатели, рекламни мрежи, услуги за обмен на данни и маркетинг анализ и други доставчици на услуги. Бисквитките за целенасочена реклама, управлявани от трети страни, събират информация за навигацията на потребителя в различни уебсайтове и онлайн услуги, за да показват подходящи реклами на нашите и на трети страни уебсайтове и онлайн услуги. Рекламните мрежи могат да споделят тази информация с рекламодатели, използвайки тяхната мрежа. Информацията, събрана с помощта на тези бисквитки за целенасочена реклама, управлявана от трети страни, не идентифицира лично потребителя.


5. Списък на услугите, използвани на този сайт (включително трети страни)

Име Описание Събрани данни Място на обработка и Политическа връзка
Приспособления за Google+ (Google Inc.) Бутонът +1 и социалните джаджи на Google+ са услуги за взаимодействие със социалната мрежа Google+, предоставени от Google Inc. Cookie се използва за употреба САЩ Политика за Поверителност
Подобно на бутоните и социалните джаджи във Facebook (Facebook, Inc.) Бутонът „Харесвам“ и социалните джаджи Facebook са услуги за взаимодействие със социалната мрежа Facebook, предоставени от Facebook, Inc. Cookie се използва за употреба САЩ Политика за Поверителност
Бутон за Twitter и социални джаджи (Twitter, Inc.) Бутонът Tweet и социалните джаджи на Twitter са услуги за взаимодействие със социалната мрежа Twitter, предоставени от Twitter, Inc. Cookie се използва за употреба  САЩ Политика за Поверителност
Disqus (Big Heads Labs Inc.) Disqus е услуга за управление на коментари на нашето съдържание (статии, страници и т.н.) Cookie се използва за употреба САЩ Политика за Поверителност Откажете се
Коментари във Facebook (Facebook, Inc.) Facebook Comments е услуга за управление на коментари за нашето съдържание, управлявана от Facebook, Inc., която позволява на Потребителя да оставя своите коментари и да ги споделя в рамките на платформата Facebook. Cookie се използва за употреба САЩ Политика за Поверителност
CloudFlare (Cloudflare) CloudFlare е услуга за оптимизиране и разпространение и управление на трафик на DNS, предоставяна от CloudFlare Inc. Методите за интеграция на CloudFlare осигуряват това да филтрира целия трафик на този сайт, т.е. комуникацията между този сайт и браузъра на потребителя, като също така позволява събирането на статистически данни за него. Различни типове данни, посочени в политиката за поверителност на услугата САЩ Политика за Поверителност
Google Analytics (Google Inc.) Google Analytics е услуга за уеб статистика и анализ, предоставена от Google Inc. („Google“). Google използва личните данни, събрани с цел оценка на използването на този сайт, съставяне на отчети и споделяне с други услуги, разработени от Google. Google може да използва личните данни, за да контекстуализира и персонализира рекламите на собствената си рекламна мрежа  Cookie се използва за употреба САЩ Политика за Поверителност Отказ
Google AdSense (Google Inc.) Google AdSense е рекламна услуга, предоставяна от Google Inc. Тази услуга използва бисквитката „Doubleclick“, която проследява използването на този сайт и поведението на потребителя във връзка с реклами, продукти и услуги, предлагани. Потребителят може да реши по всяко време да не използва бисквитката Doubleclick, като предвиди нейното деактивиране (отказ) Cookie се използва за употреба  САЩ Политика за Поверителност Отказ
Youtube видео (Google Inc.) Youtube е услуга за гледане на видео съдържание, управлявана от Google Inc., която позволява на този сайт да интегрира такова съдържание в своите страници  Cookie се използва за употреба САЩ Политика за Поверителност
Vimeo видео (Vimeo, LLC) Vimeo е услуга за гледане на видео съдържание, управлявана от Vimeo, LLC, която позволява на този сайт да интегрира такова съдържание в своите страници  Cookie се използва за употреба САЩ Политика за Поверителност
Google Fonts (Google Inc.) Google Fonts е услуга за визуализация в стил шрифт, управлявана от Google Inc., която позволява на този сайт да интегрира такова съдържание в своите страници  Cookie се използва за употреба САЩ Политика за Поверителност

Целеви рекламни мрежи и борси, управлявани от трети страни

Този уебсайт може да използва трети страни, като рекламни мрежи и борси, за да ни позволи да предложим на потребителя реклама. Тези доставчици на рекламни мрежи и борси могат да използват бисквитки на трети страни или подобни технологии за получаване на данни и предоставяне на техните услуги. Те могат също така да придобият идентификатор на устройството, IP адрес или идентификатор за реклама (IDFA), които могат да се използват за персонализиране на рекламата, показвана на нашите или други сайтове. За повече информация относно рекламни бисквитки на трети страни и как да не ги приемате, посетете следните сайтове на трети страни http://www.youronlinechoices.eu e http://www.aboutads.info/choices (достъпно само на английски). Използването на такива технологии от трети страни не се контролира от този сайт. Условията за услуга, политиката за поверителност, разрешенията, известията и изборите на трети страни трябва да бъдат анализирани, за да се научат за практиките за придобиване, задържане и споделяне. Не се дава гаранция по отношение на правилата или практиките на трети страни рекламодатели или свързани рекламни мрежи и борси на трети страни.


6. Активиране / деактивиране на бисквитки през браузъра

Има няколко начина за обработка на "бисквитките" и други технологии за проследяване. Променяйки настройките на браузъра си, можете да приемате или отхвърляте "бисквитките" или да решите да получавате предупредително съобщение, преди да приемете "бисквитка" от уебсайтовете, които посещавате. Напомняме ви, че напълно деактивирането на "бисквитките" в браузъра ви може да не е в състояние да използва всичките ни интерактивни функции.

Ако използвате няколко компютъра на различни места, уверете се, че всеки браузър е настроен според вашите предпочитания.

Можете да изтриете всички "бисквитки", инсталирани в папката "бисквитки" на бра Всеки браузър има различни процедури за управление на настройките. Кликнете върху някоя от връзките по-долу, за да получите конкретни указания.

Microsoft Windows Explorer

Google Chrome

Mozilla Firefox

Apple Safari

Ако не използвате нито един от браузърите, изброени по-горе, изберете „бисквитки“ в съответния раздел на ръководството, за да разберете къде е вашата папка с бисквитки.

Изтриване на бисквитки с Flash

Кликнете върху връзката по-долу, за да промените настройките на "бисквитката" за Flash.

Деактивирайте бисквитките с Flash


7. Определения и правни препратки

Лични данни (или данни)

Всяка информация, свързана с физическо лице, идентифицирана или идентифицируема, дори косвено, чрез позоваване на друга информация, включително личен идентификационен номер, представлява лични данни.

Данни за използване

Това са лични данни, събрани автоматично от сайта (или от приложения на трети страни, които той използва), включително: IP адреси или имена на домейни на компютрите, използвани от Потребителя, който се свързва със сайта, адреси в нотация URI (Uniform Resource Identifier), времето на заявката, методът, използван за подаване на заявката до сървъра, размерът на файла, получен в отговор, числовият код, показващ състоянието на отговора от сървъра (успешен, грешка и т.н.) държавата на произход, характеристиките на браузъра и операционната система, използвани от посетителя, различните времеви конотации на посещението (например времето, прекарано на всяка страница) и подробностите за маршрута, следван в сайта, с конкретна препратка последователността на консултираните страници, параметрите, свързани с операционната система и ИТ средата на Потребителя.

потребител

Лицето, което използва този сайт, което трябва да съвпада със заинтересованата страна или да бъде упълномощено от него и чиито лични данни се обработват.

заинтересован

Физическото или юридическото лице, за което се отнасят Личните данни.

Процесор за данни (или мениджър)

Физическото лице, юридическото лице, публичната администрация и всеки друг орган, сдружение или организация, назначени от Администратора на данни за обработка на Лични данни, в съответствие с разпоредбите на тази политика за поверителност.

Контролер на данни (или собственик)

Физическото лице, юридическото лице, публичната администрация и всеки друг орган, сдружение или организация, който отговаря, дори съвместно с друг собственик, за решения относно целите, методите за обработка на лични данни и използваните инструменти, включително профила на сигурност, във връзка с работата и използването на този сайт. Администраторът на данни, освен ако не е посочено друго, е собственик на този сайт.

Правни препратки

Известие за европейските потребители: тази декларация за поверителност е изготвена в изпълнение на задълженията по чл. 10 от Директива №. 95/46 / EC, както и разпоредбите на Директива 2002/58 / EC, актуализирана с Директива 2009/136 / EC, относно темата за бисквитките.

TechToday
лого